Åh, Lolland, din flade pandekage, selv i novembertågen elsker jeg dig

Lolland er for mig et særligt sted. Det er nemlig her, jeg er vokset op. For de fleste andre danskere er det en flad og kedelig ø, som hele tiden bliver brugt som det ultimative eksempel på, hvor slemt det står til i provinsen. For mig er det stedet, hvor jeg var barn og legede alle de lege, der har gjort mig til den voksne, jeg er i dag, stedet hvor jeg blev forelsket første gang, men også stedet, jeg måtte sige farvel til for at flytte til en anden landsdel og få en uddannelse. Jeg vender med glæde tilbage, fordi mine forældre bor her, og fordi jeg bliver glad ved gensynet med den høje himmel og den lave horisont. Da jeg var på Lolland i går var der dog ikke så meget udsigt til horisonten. Det var mere gråt i gråt på en meget fin og vemodig måde.

Horslunde

Horslunde

Utterslev Mader

Utterslev Mader

Kastager

Kastager

Tvede

Tvede