Forår på Æbelø

Længes vi ikke alle efter sprøde, lysegrønne dage med fuglesang og håb om forår?

Lige nu er det gråt i gråt i gråt eller endnu værre brunt i brunt udenfor, og man kan næsten ikke være i sin krop for længsel. 

Derfor får I Æbelø i fuldt forårsflor, selv om disse billeder er taget sidste år i april. 

Æbelø er en lille ø nogle få kilometer nordøst for Bogense. Man kan enten gå hen over et par små holme og gennem vandet til øens sydlige spids. Husk, at tjekke tidevandet, før du begiver dig af sted. Man kan også sejle derover, men der er ingen havn, så stikker skibet for dybt, må man enten svømme ind eller have en gummibåd med. Alt besværet er bare med til at gøre Æbelø endnu mere eventyrlig. 

Turen øen rundt er ca. 7 kilometer, og på den når man gennem flere forskellige landskaber. Det rene guldalderlandskab med store lysninger og smukke skovbryn, stejle klinter med plastiske ler, som gør at bøgetræerne ligner et kæmpe mikadospil, urskov, sumpe og bregner og strand med forblæst tjørnekrat.

Alt dette er åbent for alle takket være Aage V. Jensens Fonde, http://www.avjf.dk

Man kan læse mere om øen her: http://da.wikipedia.org/wiki/Æbelø