Spor i sneen

Der hvor jeg bor, kommer der ikke særlig mange mennesker, så når det har sneet, kan jeg rigtig følge med i, hvem der krydser min mark. Jeg skal lige love for, at der er gang i den, når vi mennesker sidder lunt indendøre. Der er spor fra rådyr, ræv, hare, mus og alle mulige store og små fugle, og de lever og dør derude helt uden indblanding.

Som det fremgår, har jeg været ude at gå tur med en ræv, vi var der bare ikke samtidig, og så var det, jeg kom til at tænke på digtet Lille fortolkningstese af Peter Nielsen fra digtsamlingen Livet foreslår, 2003: 

Dyrene hjælper hinanden. Det ses ikke altid,

men går man ud når der ligger nyfalden sne,

vil man ofte kunne følge et spor. Man ser for eksempel

et spinkelt spor efter en mus der er kommet løbende.

Længere fremme ser man måske et andet og større spor

krydse musens rute. Tit vil man nu opleve at det store

dyr har hjulpet det lille dyr videre på vej i den

besværlige sne, eftersom det kun er det store spor

der fortsætte. Sådan hjælper dyrene hinanden.

IMG_6395.jpg