Fyn er også fin fra oven

For nogle år siden fik jeg en dejlig fødselsdagsgave – en flyvetur. Jeg bor lige ved siden af lufthavnen, så turen gav mig lejlighed til at kigge grundigt på både min egen og mine naboers haver fra oven og kontrollere, om alle havde fået luget staudebedene. Piloten var så sød at flyve lavt og cirkle rundt og rundt, indtil vi havde gloet færdig.

Så fortsatte vi fra det nærmeste nabolag, hen over landsbyen Lumby, som du kan se på det øverste billede, op langs den nordfynske kyst og ned over Langesø Gods vest for Odense. På den måde fik vi både set landbrugsland, produktionsskov, et smukt gods og sidst men ikke mindst fyret på spidsen af Enebær Odde.

Lyder det, som om mit liv er meget begivenhedsløst, hvis jeg siger, at den flyvetur er på top ti over mit livs bedste oplevelser (der kan købes for penge)?

Oplevelsen lå i at få lov til at se sig mæt på landskabet i fugleperspektiv. Når man hænger deroppe i et lillebitte fly, bliver hverdagens problemer så dejligt små og ubetydelige, og man kan bare glæde sig over, hvor dejligt Danmark tager sig ud en solskinsdag i juli. 

  Første tjekkede vi lige naboerne ud

 

Første tjekkede vi lige naboerne ud

  ... så tjekkede vi høsten 

 

... så tjekkede vi høsten 

  ... og skovbruget

 

... og skovbruget

  ... og til slut spidsen af Enebær Odde

 

... og til slut spidsen af Enebær Odde