Tintagel Castle, Cornwall

For efterhånden mange år siden, skrev jeg speciale på engelskstudiet om kong Arthur og ridderne af det runde bord. Jeg nød at dykke ned i en verden af ædelmodige riddere og skønne møer, og det var godt, for min specialeskrivningen trak ud i det uendelige, som det var kutyme dengang. Jeg troede egentlig fascinationen af alt, hvad der havde med kong Arthur at gøre, var glemt for mit vedkommende, men så kom jeg til Tintagel og blev faktisk meget rørt over at stå lige her, hvor Arthur ifølge sagnet blev undfanget og født ved hjælp af troldmanden Merlins magi.

Mange hundrede år senere, i 1300-tallet, byggede Richard den 1. et slot på halvøen, netop fordi Arthur var født her, og resterne af det står stadig tilbage i det forblæste landskab. 

UK 2017 (4).jpg
DSCF1509.jpg